sedergrenskan.blogg.se

Moules frites

Allmänt Permalink0

Vilken jäkla pangmiddag jag och Bella styrde igår hemma hos henne!


Hon hade fixat och handlat och jag hade bakat en rabarberkaka till efterrätt. 

Först så poppade vi en flaska bubbel från Freixenet som vi köpte i Barcelona förra våren och som inte finns i sortimentet på systemet. Om den var god? Magisk. 

Sedan gjorde vi (Bella) krustader med créme fraiche, rom och finhackad rödlök. Mums!

Sen gjorde jag iordning musslorna, tvättade och putsade dem och slängde de som var öppna och inte stängde sig när jag knackade på dem. Man kan säga såhär....lukten då, det är så jag tänker mig att en gynekolog har det på jobbet en dålig dag. 

Sedan fräste vi charlottenlök, vitlök och chili i olivolja och slängde i musslorna tillsammans med vitt vin och lät det puttra under lock. När musslorna hade öppnat sig så hällde vi i grädde och salt och sedan fick det koka lite. Därefter så tog vi upp musslorna på ett fat, lät såsen koka ihop sig lite mer och slog den över musslorna när vi var nöjda. 

Blev så bra! Och fruktansvärt gott tillsammans med en bit bröd att fånga upp såsen med, vi är såsomaner båda två, samt pommes och aioli. 

Snacka om en bättre middag en vanlig torsdag. Det är ju väldigt trevligt att laga mat och umgås. En kopp kaffe och kaka och sen var vi proppmätta! 

Tyvärr så började det regna sen men jag tog mig hem hyfsat torr iallafall. 


Till top