sedergrenskan.blogg.se

Ella

Allmänt Permalink0
Efter att ha övernattat i Kataragama i en cabana så drog vi vidare på morgonen till Ella. Vägen dit var ganska bra och jag satt nu i framsätet med AC på för fullt för att inte må illa. Skönt för mig men chauffören blev tydligen superförkyld av att åka med mig. Älskar att ha kallt i bilen, även hemma!

Så vacker väg. Vi fick se hur lankeserna bor och lever från vägen och åkte genom torra trakter där det oftast inte regnar på 6 månader. Kändes även som att jag var en sevärdhet när främst barn pekade på mig och log blygt när jag log tillbaka eller vinkade. Så söta. En väg som vi åkte på skulle man tydligen inte åka på kvällen efter att det blivit mörkt. Det var nämligen djungel på båda sidor och fullt med djur. Vilket vi även fick erfara då det efter en kurva helt sonika hade stegat fram en stor elefant på vägen. Stod och stretchade lite, åt lite frukt som förbiåkande ekipage kastade till den och tog väldigt lite notis om de bilar som ville åka förbi. Störst är först tänkte väl den. 

Sedan började vi åka uppåt och landskapet ändrades helt och nu blev det berg, kullar och helt fantastiska vyer. Det går faktiskt inte att beskriva, än mindre fånga på kort. Det är så vackert och så mäktigt. Färgerna, djupet, storleken och allt. Fantastiskt! Vi stannade för att kolla på ett vattenfall med massa andra folk. Främst lankeser som var lediga över jul och åkte kors och tvärs över hela landet. 

Sedan checkade vi in på hotellet i Ella och vilade en timme, innan vi begav oss till Little Adams Peak. En superfin utsiktsplats där man vandrar en led uppåt i en timme. Inte den lättaste promenaden. Både trappor, steniga stigarn och gropiga grusvägar. Tillslut kom vi upp och utsikten var en trevlig belöning. Magiskt är ordet!

Tog det lugnare nerför och köpte en kokosnöt och drack medan vi kollade på folk. Sedan unnade vi oss varsin massage och i den helkroppsmassagen så ingick verkligen helkropp. Jösses, det var rejäl tutt-massage också som ingick. Annorlunda ör väl bästa ordet att beskriva det. I övrigt superbra massage. 

Vi la oss ganska tidigt för att klockan skulle ringa tidigt men det var nästan omöjligt att sova då lankeserna smällde smällare utanför, hundar ylade och folk tjoade. För att inte vara kristna och fira jul så firade dom mest av alla. Skumt. De firar väl allt när de får tillfälle verkar det som. Och då dricker de arrak. Det är typ enda spriten som de dricker. 

Ella kan iallafall rekommenderad, iallafall vägen dit samt Little Adams Peak. Det finns en annan Adams Peak också, den riktiga eller ordinarie. Den skulle jag vilja gå! Men den tar 4 timmar åt båda hållen och det hade varit omöjligt att komma upp då många pilgrimsvandrar dit och det är otroligt mycket folk. Lilla varianten räckte dock utmärkt för oss. 


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Till top