sedergrenskan.blogg.se

Hikkaduwa

Allmänt Permalink0
Ojoj, vi njuter för fullt!

Sedan vi kom till Sri Lanka efter en lång flygresa med mellanlandning i Qatar så har vi bott i Hikkaduwa på ett hotell som heter Jippie the Villa. Det ägs av ett svenskt par som bor där med sina två tonårsdöttrar. Så himla fräscht och trevligt hotell som rekommenderas varmt!

Under tiden här har vi mest solat och badat. Rumlat runt i de härliga och stora vågorna och tumlat runt längst med bottnen med huvudet under vattnet när man inte kunnat hålla emot kraften från dem. 

Vi har ätit en del mat som är typiskt för Sri Lanka. Bl.a. Hoppers som är pannkakor gjorda på kokosmjölk och rismjöl som man äter med frukt och curd. Som är en slags yoghurt. Väldigt gott. Även ätit kokos och mangoräkor, avokadosallad och massa fruktjuicer såklart. Avokado odlar de här så dom smakar toppen!

På min födelsedag så åkte vi tuk tuk in till en närliggande stad som heter Galle. Där hade vi bokat två behandlingar var på ett spa. Jättebra! En head and shoulder massage och en foot and leg massage. Dröm!

Vi gick runt i de mysiga gränderna och kollade in i små butiker. Sedan hittade vi en jättetrevlig resturang som vi var supernöjda med. God mat, mysigt ställe och bra service. Till och med en riktigt bra cappuccino till efterträtt. Jag åt en halstrad färsk tonfisk där med asiatiska nudlar, wasabi och soja. Mums!

Avslutade med en glass som var närproducerad och var såååå svalkande och god. 

På tal om svalka, ja tack! Det är så varmt. Svettas konstant då luftfuktigheten är så hög. Det ör väl därför det är så otroligt grönt och lummigt också. Helt galen vegetation, och då är det ändå ännu mer upp i bergen och inlandet. 

Vi har precis bytt boende idag. Nu väntar tre nätter på ett ställe som ligger precis på stranden. Även det ligger i Hikka. Därefter åker vi inåt landet på lite andra äventyr och lämnar stranden ett par dagar!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Till top