sedergrenskan.blogg.se

Udawalawa

Allmänt Permalink0
Nu har vi tagit oss inåt och uppåt i landet. Ingen sand och inget hav, men det har istället ersatts av fantastiska vyer och djungel och en helt otrolig natur. 

Igår åkte vi på morgonen med vår chaufför Sanjiit. Vi åkte och åkte och åkte och det var rätt mycket trafik för att det ör helgdagar här med och många lankeser är ute på vägarna. Vi körde i 5,5 h med stopp för att titta på stranden i Mirissa och så ett tempel på vägen. Jag blev tyvärr brutalt åksjuk då det var varmt, mycket trafik och vi körde ryckigt pga trafiken. De kör som kompletta idioter här så det blir att man sitter med en klump i magen hel tiden. 

Efter alla timmar så kom vi fram till ett konstigt vildmarkshotell där vi skulle äta. Vi fick in världens största fat med stekta nudlar och så kyckling och stekta grönsaker bredvid. Gott, men jag kunde inte äta många tuggor utan blev faktiskt tvungen att spy det första jag gjorde när jag kom ur bilen. Så åksjuk! Som tur var blev det bättre efter det. Väl där blev vi iallafall upphämtade av en stor jeep som skulle ta oss ut på safari i nationalparken Udawalawa. 

Den största nationalparken på Sri Lanka är Yala, där kan man även se leoparder. Men där har blivit så många turister på sista tiden att vi valde denna istället. Vi hade riktigt trevligt! Skumpade fram i jeepen på sandiga och gropiga vägar. Så grönt och tät vegetation. Vi såg iallafall massa elefanter, en gång en hel elefantfamilj. Sedan såg vi apor, massa fina fåglar såsom örn, påfåglar och annat färgglatt samt krokodiler och vattenbufflar. Så coolt!

Vår chaufför ville vara snabbast och värst så han tog massa konstiga vägar, vilket resulterade i att vi körde fast och blev tvungna att bli uppdragna av en annan jeep som kom till undsättning, som i sin tur fastnade på samma ställe sedan. Körde in i lite träd och grenar och fick några pisksnärtar på armarna och kryp i håret. Blev även nersprutad med lera över hela mig när bilen körde fast och försökte komma loss. Men väldigt rolig tur och alla lemmar var ju i behåll när vi kom ut och då ska man ju inte klaga. 

Sedan körde vår chaufför oss till ett hotell i djungeln där man hade egna hus och så bodde vi där över natten. Blev aldrig tyst ute. Alltid något djur som lät. Det sägs ju att man sväljer typ 12 insekter per år i sömnen...tror jag fick större delen av min ranson den natten!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Till top