sedergrenskan.blogg.se

Dagsfest

Allmänt Permalink0

Andra dagen i lördags vaknade vi upp förvånande sent ändå, halv elva! Jösses, de va inte illa pinkat.
 
Frukosten var en riktig höjdare och bör väl egentligen kallas brunch. Erika gjorde goda små skålar till oss var med yoghurt, vaniljkvarg, jordgubbar, hallon, granola, russin, apelsin, honung och kanel. Ljuvliga! I övrigt så åt vi så vi storknade av knäckisar i olika former och färger med goda pålägg, färska bär, croissanter, nutella och kaffe. Höjdpunkten var nog ändå mimosa som smakade härligt friskt och syrligt!
 
En 3 timmars brunch! Vi satt ute på balkongen och latade oss riktigt ordentligt och njöt big time! Sol i sinne!
 
Sedan fick vi rappa på och gjorde oss iordning och drog ner till Mr French och fick perfekta platser där. En stor och go soffa med massa härliga kuddar i. Man ska verkligen inte klaga, men oj så varmt det blev. För varmt! Vi fick varva med att sitta på andra sidan bordet i stolar som stod i skuggan, man höll ju på att smälta annars. Men jösses så härligt vi hade här. Drack drinkar och vi hann med både Aperol Spritz med en twist, en Flower Power med smak av syrlig fläder och en annan med hallon och grape. Min favvo var Aperolen, den var ta mig tusan riktigt fräsch och läskande. Ska försöka lista ut hur jag gör en liknande hemma. Vore drömmen att ha en sån i näven innan grill på landet :)
 
När vi hade suttit där ett par timmar så tog vi båten över till Djurgården. Köpte med oss varsin kardemummabulle på Salt och sött vid kajkanten och hade som färdkost.
Vandrade utanför Grönan, bort till Josefinas…men bestämde oss sedan för Strandbryggan och gick lite till. Så mycket folk där men vi lyckades få bra platser i solen här med. Tog en repa till baren och kom tillbaka med lite kylande dryck för våra törstande strupar.
 
Är det något jag tycker är kul så är det att spana på folk och här fanns det en salig blandning. Överklass deluxe och även mer medelklass, unga och äldre. Många hade med sig sina små vovvar och några kom med shoppingfynd för dagen i stora Chanelpåsar, och avslutade med en middag där.
 
Vi bestämde oss för att inte äta där utan vandrade längst med Strandvägen och hemåt mot Erika. Stannade till på en restaurang som heter Paraden som var väldigt bra. Vi tog lite olika smårätter och jag beställde in en tonfisk-slider och pulled pork tacos med tryffelcreme. Mums!
 
I var helt slut när i sedan kom tillbaka till Erika efter en hel dag i solen och med en hel dag av drinkar! Så härlig dag. Inga måsten, inga tider att passa och bara så himla skönt i solen med dessa goa tjejer. Sparas i minnesbanken till de mörkare höstkvällarna att tänka tillbaka på.
 

Till top