sedergrenskan.blogg.se

Sri Lanka

Allmänt Permalink0
(null)

Nu startar nedräkningen mot semester!

 

Förra lördagen innan jag åkte till babyshowern så var jag hemma hos mamma och så bokade vi en resa över jul. Vi ska till Sri Lanka, som är ett resmål som både jag och mamma drömt om att få besöka länge länge. Nu händer det!

 

Vi var även inne på att åka till Indien och Goa, så vi hade lite span på biljetter dit då de är lite billigare samt väldigt smidigt att åka dit. Men sen när vi satt och kollade så kände vi nog båda att vi faktiskt hellre ville till Sri Lanka och uppleva det landet med dess fantastiska natur och fina stränder.

 

Det ska verkligen bli så roligt! Vi kommer landa i deras huvudstad Colombo och sedan ta oss ner till ett område i södra Sri Lanka som heter Hikkaduwa som ska vara fantastiskt. Surfers Paradise med många fina stränder så jag hoppas kunna testa på att surfa lite någon dag. Vi har bokat boende på ett ställe som heter Jippie the Villa. En svensk familj som driver detta och som även varit med på SVT i och med deras resa i Sri Lanka.

 

Sedan har vi planerat att bada, sola, åka till teplantager, åka till lite andra vackra distrikt och jag vill även till ett sk. elefantdagis. Sri Lanka har väldigt många fritt gående elefanter och på vissa platser har man alltså samlat upp bebiselefanter som förlorat sina föräldrar och tar hand om dem tills de kan klara sig själva. Drömmen att besöka ju!

Sedan ska vi kolla på sköldpaddor också vilket det finns många utav där.

 

Sri Lanka har även en nationalpark som heter Yala där man kan se leoparder och såklart massa elefanter, men jag är kluven till den. Vissa som varit där har skrivit att det är jättebra med jättebra safari, medan vissa skriver att det har blivit så pass exploaterat de sista åren av turister att det är fullt av bilar i parken. Det känns kanske inte så lockande då jag inte vill att djuren ska stressas…så vi får se. Men vi kommer nog inte vara sysslolösa utan kommer ha fullt upp. Wow, ska bli så häftigt! 

 

Fun fact är att Sri Lanka har varit koloniserat av Storbritannien så alla kan bra engelska där och lär sig det i skolan. Annars är språket singalesiska. Man spelar även mycket cricket och rugby och så odlar man förstås stora mängder te. Främst Ceylon te som sedan skeppas till Storbritannien.

 

Vi har nu sökt visum och fått det och som sagt bokat upp något mer hotell, sen får vi bara lägga upp vår reserutt lite mer. Men åh, sol sol sol. Jag längtar.

Medeltemperaturen i december är 30 grader och 29 grader i vattnet. Huuuuur skönt!?


Alla bilder är från min kompis Lisa som var där tidigare i år! Hon älskade det så jag har höga förväntningar. 

 Till top