sedergrenskan.blogg.se

Falkenbergs strandbad

Allmänt Permalink0

I fredags hade vi lite trevligheter med jobbet och körde ner till Falkenberg och strandbaden där. Så fin dag! Kylig på morgonen så jag fick skrapa rutan första gången för i år, men så klar och solig. Härligt höstväder!


När vi kom fram så var det lite fika först innan vi gick in i ett konferensrum och spenderade förmiddagen där med föredrag innan lunchen. Vi satte oss utanför huset på deras terrass i newport-stil. Lapade sol mot husväggen och hade det väldigt gott!

Sedan fortlöpte eftermiddagen med lite mer jobb innan det var dags för aktivitet. 

Kockarnas kamp. Sånna grejer gillar jag! Vi var fem lag med 2-3 personer i varje. Jag fick vara med Ann och en annan kollega. Första momentet var att skala fem morötter snabbast. Körde på som fasiken och kammade hem den deltävlingen genom att plinga på klockan snabbast. 

Sen var det även moment där vi skulle hacka mest lök (finhacka) på tid, separera ägg och vispa maräng och skiva ut 100 G kött ur ett stort stycke. De två vinnande lagen skulle mötas i en såsduell. 

Så kul, mitt lag fick laga sås. En kall bearnaise skulle slås ihop med de äggulor som var kvar från marängen. Vi vispade och vispade och vispade. Phu, kramp i armen. Ingen av oss i vårt lag har gjort egen bea innan men vi körde på och smaksatte med salt, vinäger, dragon och worschestersås. 

Bam! Mitt lag vann! Så extra kul aktivitet :)

Sen var det spa om man ville. Vi satt i olika loungemöbler och drack bubbel och i olika varma pooler både inne och ute. Några tokstollar badade i havet och fick springa långt för att doppa sig i och med att det är så långgrunt där. Jag badade inte, har varit förkyld hela veckan så det var inte så snart att utmana ödet tyckte jag. 

Sedan var det middag på kvällen och vi blev serverade en fantastisk trerätters med anka till förrätt, röding till varmrätt och en dessert där äpple var huvudrollen. 

Mums! Sen blev det en smarrig drink, trevligt häng och lite quizz innan jag tackade för mig och njöt av en fluffig hotellsäng. 

Till top