sedergrenskan.blogg.se

Thailand - Phi Phi Island

Allmänt Permalink0

Vi kom fram till Phi Phi på eftermiddagen och gick direkt till hotellet som inte låg många minuter bort och checkade in. P.P Charlie Beach Resort bodde vi på, och där hade även Isabella och Simon bokat in sig.


De var där lite tidigare än oss, och hade tagit platser vid poolen åt oss med! Så där spenderade vi eftermiddagen, i solen! Solstolarna stod i vattnet där, på den grunda delen innan bassängens väggar sluttade neråt. Så nice! Perfekt att doppa en ben eller en arm när man blev varm. 

 

Hotellet som vi bodde på hade grymt läge, bästa på Phi Phi mitt i centrum och det låg precis vid stranden. Sedan fanns det en äldre del och en nyare och vi bodde i den billigare äldre delen. Rummen var inte kanon, vi fick faktiskt det sämsta ut mot bargatan och direkt ut mot en restaurang. Vi blev tvungna att ha persienner nere hela tiden för annars såg matgästerna in. Fanns liksom inte en chans att vi kunde få sova! Så jobbigt. Två nätter stod vi ut där innan vi faktiskt bytte rum till ett mycket tystare och bättre. 

 

Men läget i övrigt gick inte att klaga på och frukosten var väldigt bra den med. Älskar en nygjord omelett på morgonen och färsk frukt, mums!

 

Första kvällen gick vi i alla fall ut och käkade, heta räkor och Chang till såklart! Sedan satte vi oss på en bar och tjötade innan vi köpte de klassiska Buckets som finns där. Daniel och Simon tog varsin och det såg så roligt ut. Som småpojkar som skulle gå till stranden med sin hink och spade, fast spaden var ett sugrör. Jag och Bella köpte varsin färsk och kall kokosnöt som vi sedan fyllde på med sprit från en Bucket, så det blev kokosrom. Gott men starkt! Vi tänkte gå ner till stranden och sätta oss och fortsätta tjöta, men så dök vi på massa beachclubs helt oväntat och det slutade med att vi stod och kollade på eldshower, limbotävlingar, dansade som små tokar och stod på bord ute i vattnet och dansade där med. Så kul!

 

Man var ju lite mör dagen efter, men det fick det vara värt.

 

Egentligen så skulle vi bara stanna på Phi Phi i tre nätter, men vi förlängde till fyra nätter eftersom hotellet skulle ha poolparty!


I övrigt så blev det mycket Chang, massa mat, och så hann vi även besöka en Muay Thai arena två gånger och kolla på när fulla testosteronstinna killar gick upp i ringen och kunde vinna en bucket. Ganska underhållande.

En utav gångerna var Sara och Marcus med, för dem träffade vi upp på poolpartyt innan och åt även middag med på kvällen. De hade precis startat upp sin semester och skulle vara på Phi Phi i en vecka, så det passade ju utmärkt att ses en sväng.

 

Annars så hann vi även med en utflykt runt ögruppen. En halvdag med speedboat som bla. tog oss till Maya Beach där vi trängdes med kineser som prompt ska vara i vattnet trots att de inte kan simma och skriker och gastar i grupp hela fakking tiden. Det blev även snorkling på ett stopp, snorkling vid Shark Point där vi tyvärr (!) inte såg några hajar, men det är klart. De äter ju helst tidigt på morgonen eller vid solnedgången….

 

Bäst på denna tur var i alla fall stoppet vid Monkey bay. Älskar apor som är vilda. Vilda men väldigt vana vid turister dock. Vi hade en superb båtförare som smajlade hela tiden och verkligen älskade sitt jobb, duktig som satan också. Han styrde in oss riktigt långt in så att vi var nära att slå i bergsväggarna med sina klängväxter som nästan doppade grenarna i vattnet. Där kom aporna fram och vi matade dem med överbliven frukt och ananasrester. Så kul! Vissa dök till och med ner i vattnet när de tappade frukten som vi kastade till dem. 

 

 

Något som man dock ska skippa på Phi Phi är…banana split. Jag testade att beställa flera gånger med uruselt resultat. För det första så blev de förvånade när jag beställde för de visste själva inte om att de hade det på menyn. Sedan fick jag be första restaurangen 3 gånger om min beställning som de hade glömt eller helt enkelt struntat i. Till slut gick vi och den var inte med ens på notan som kom in. På andra stället så fick jag tillslut min bananasplit…fick bara be om den 2 gånger där. Men den var i ärlighetens namn ingen höjdare med isig glass. Nej, ta en bananpannkaka med något gottigt på istället. Godare, billigare och finns i varje gathörn och görs på plats. Mums!

 

Jag har varit på Phi Phi förut, två gånger till och med. Men bara över dagen när jag har varit på utflykter som utgått från andra ställen och stannat till där. Ja blev positivt förvånad över stället. Bra hotell, mycket bra restauranger och inte alls så dyrt. Vi blev faktiskt förvånade allihop över att det var så billigt.

 

Sist men inte minst….ta med myggspray. Jag fick gå och köpa den starkaste varianten samt någon kräm för redan efter första dagen så stod det klart att det fanns massa mygg, och att de älskade mig! 80 freaking myggbett bara på benen! Inte så vackert och dessutom kliade det som satan!

Till top