sedergrenskan.blogg.se

Häxan

Allmänt Permalink0

Mellan varven är jag en riktig bokmal och jag fullkomligen älskar när man riktigt fastnar i en bra bok. Bästa!

 

Jag har beställt hem fyra pocketböcker som jag ska njuta av på semester på Sri Lanka, men jag fick även låna Häxan av Camilla Läckberg av Sophia som var vänliga nog att kunna avvara den ett tag.

 

Det är ju ingen pocket så den skulle jag aldrig orka ta med. Den är på över 600 sidor så den är mastig. Annars brukar jag lämna pocketböcker på hotellen man bor på så kanske någon annan svensk kan ta del utav dem.

 

Häxan var i alla fall väldigt bra. Handlar ju som vanligt om mord i Fjällbacka och har man läst tidigare böcker av henne så känner man igen karaktärerna och deras livsöden.

Dock tycker jag namnet är missvisande. Det är liksom två historier som vävs samman, en nutida och en historisk. Den historiska kunde man skippat. Den var liksom bra men jag tyckte ändå inte att den vävdes samman bra. Det kändes som en helt annan story och då kunde man istället skrivit en separat bok om den historiska delen, för den var väldigt spännande på sitt sätt.

 

Men boken borde inte ha handlat någonting om häxeri, borde inte ha hetat Häxan heller. Tycker kanske Läckberg tog på sig lite väl mycket för att kanske twista till det lite och få boken att stick ut från övriga böcker. 

 

Men väl värd att läsa!

(null)


Till top