sedergrenskan.blogg.se

Lördag i Barcelona

Allmänt Permalink0
Sista dagen så var vi lite sega upp i och med den sena timmen efter Opium (eller tidiga timmen snarare...)
 
Men vi tog oss upp, åt lite frulle i lägenheten och begav oss ut på shoppingrunda i det fina vädret. Först så gick jag, Isabella och Isabelle till  La Boqueria och kollade in den fina matmarknaden. Köpte varsin supergod smoothie för inga pengar alls och gick och sippade på medan vi gick runt.
 
Sedan mötte vi upp dem andra och delade upp oss lite för att gå i butiker. Jag och Isabella hamnade i diverse affärer och en hel del fick följa med från bla. Pull and Bear, Zara och Bershka. Fick köpt mig en lång svart trenchcoat i modell blottarrock och några byxor och klackar. Mycket bra.
 
Vi lunchade på ett hamburgerställe som var jättebra. Fräscha burgare, klyftpotatis och aioli till och trevlig personal. Avslutningsvis så satte vi oss i solen på Starbucks uteservering och tog en latte och njöt av solen i härlig lä. Mmm, så skönt!
 
 
Lite småsega på kvällen när vi tog ett glas cava samtidigt som vi gjorde oss iordning. Sedan gick vi iväg ner till kvarteret kring El Born som vi gillade mycket med dess mysiga och genuina gränder och hittade en mysig bar. Där tog vi varsin drink för att få upp aptiten lite innan vi äntrade restaurangen i närheten.
 
La Luna hade vi bokat sedan innan och det var en jättemysig restaurang. Högt i tak och valv i tegel och lite dunkel belysning. Självklart blev det tapas och till det en sangria gjord på cava. De flesta av oss tyckte dock att den var för söt och jag tog in ett mustigt glas rött istället. Satt som en smäck.
 
Goda tapas. Här blev det ost, torskbollar, skinka, vitlöksfrästa jätteräkor, natchos och lite annat smått och gott. Där satt vi länge och åt innan vi började klippa med ögonen så sakteliga. Tog en promenad hemåt i natten och insöp det sista av vår härliga weekend och Barcelona. Vi packade ihop våra väskor och sov två timmar... i och med tidsomställningen så blev det ju en timma mindre.
 
Vi var rätt så trötta när vår transport kom och hämtade oss kl 6 på morgonen. Väl på flygplatsen så tog vi en frukost tillsammans och sen var det dags för Erika att bege sig. Hennes direktflyg gick en timma tidigare till Stockholm så det var perfekt att vi kunde tajma så väl.
 
 
MÅSTE verkligen åka tillbaka till Barcelona. Det är en fantastisk stad som har mycket att erbjuda. Stad, gränder, mysiga stadsdelar, lyxiga gator och butiker, historia, konst och arkitektur. Fest och sol och bad. God mat och dryck och en trevlig atmosfär. Me like!
 
 
 

 
 
 
Till top