sedergrenskan.blogg.se

Copenhagen purchase

Allmänt Permalink0

Dessa godingar fick följa med mig från Köpenhamn när jag och Daniel var där.

Så bekväma och så snygga. Jag har dessutom lagt vantarna på ett par tighta svarta brallor med vaxad yta och de blev väldigt trevliga till dem. Perfekt köp helt enkelt!

Nu ska jag packa inför Gotland dit jag och 17 andra ska styra kosan imorn. Fest fest och mera fest fram tills på söndag. Dessutom så fyller Daniel 30 bast på fredag och det ska ju såklart firas. Haha, jag tycker det ska bli roligare än honom tror jag!

Effektiv dag och lunch i Grundsund

Allmänt Permalink0

Efter en stor frulle så åkte jag och mamma till torp,...precis som väldigt många andra gjorde när det inte direkt var sol och badväder.

Vi var på jakt efter saker till stugan såsom lite nya mattor, ramar och annat bös

Så vi rev av några affärer på torp, Ikea och Mio. Hittade det vi skulle ha och åkte hungriga tillbaka till landet, samt med en extratur till Grundsund för lunch. Jag och mamma älskar ju att testa nya ställen och har länge sagt att vi vill testa bl.a. Pelles Rökeri. Nu blev det dock på andra sidan kanalen som vi hamnade. Närmare bestämt på Smultron och Tång. Trevligt ställe med utsikt över båtarna i hamnen.

Vi tog varsin dagens, en smarrig fiskgryta med grädde, saffran, grönsaker och fisk. Supersmarrig!

Efterrätten tog vi hemma hos mormor och morfar när vi åkte och våldgästade dem en stund. Nybakad vinbärskaka med grädde och kaffe till såklart. Yummy :)

Nu på kvällen har hi fixat iordning med de nya inköpen i stugan och fikat lite kvällsmat.

Imorn ska jag till Göteborg och jag känner nästan motvilja mot det. Just nu tycker jag att det är så mysigt på landet och har inte tröttnat på det än.

En tur på de böljande blå

Allmänt Permalink0

Mera båt, men vi har verkligen passat på när vädret har tillåtit!

Häromdagen, närmare bestämt i söndags, så styrde vi skutan ut på havet. Först blev det dock en pizzalunch på bryggan, det var så varmt i båten :)

Vi gick iallafall in genom strömmarna, under skaftöbron, förbi flatön, bassholmen och gjorde ett pitstop på Koljön.

Sedan vidare ner mot Ellös och Gullholmen. Så himla vackert. Allt blir verkligen så mycket finare när man kommer sjövägen och kommer direkt in i allt det pittoreska och mysiga.

Jag satt i fören hela tiden och ett tag var jag nästan orolig att jag skulle få en makrill rakt i knät, för jösses så de hoppade i vattnet just då!

Vi åkte in i hamnen på Gullholmen och tog en lov, innan vi åkte vidare mot Lysekilshållet och stannade på en annan holme av dem som kallas Vasholmarna. Satt på en filt och kollade på den magiska solnedgången som gjorde himmeln rosa och orange och kollade även lite på film innan det var dags att krypa till kojs i båten.

Lite solning på en klippa dagen efter och sedan båttur igen innan vi skulle till hemmahamnen. Då rev vi av Grundsund och även det är ju så mysigt när man kommer sjövägen. Såg att Pelles Rökeri där jag aldrig varit, men som jag vill till hade föstplatser för båt. Perfekt! Dit får det bli en utflykt med restaurangbesök nån dag!

Sedan Lunneviken för en snabbkoll innan vi var tillbaka. Då passade vi på att köra storstädning av hela båten. Jag tog utsida och Daniel insida. Trist, men välbehövligt. En langos i centrum fick avsluta vistelsen i Lysekil för dagen. Gott.

Sen begav jag mig till landet och när jag satt uppkrupen i soffan med ett glas rött och mamma som sällskap, då kom regnet. Med besked. Satan vad det öste ner. Då var det ändå ganska skönt att vara i stugan :)

Till top