sedergrenskan.blogg.se

Årets första semla

Allmänt Permalink0

Årets första semla. Mmm…jag har hållt lite på det för att det inte skulle bli alldeles för tidigt. Ju större blev njutningen igår.
 
Efter att jag hade haft en visning så mötte jag upp Daniel i stan efter att ha tagit en sväng på Vallgatan 12. Sedan gick vi och satte oss på det klassiska gamla konditoriet Ahlströms på Korsgatan.
Gillar att det ser precis orört ut och inte har moderniserats. Ibland kan det vara ett trevligt komplement till alla tråkiga Espresso House och Condecos som poppar upp.
 
Semlan var toppengod i alla fall! Så där fick jag mitt lystmäte :)
 
På kvällen sedan så tog jag en sväng förbi Sophia, catchade up sista tidens händelser och drack en kopp thé. Vi pratar om att åka till London också så det hade varit härligt om vi kunde få ihop något snart :)


Mr P och Jonas Gardell

Allmänt Permalink0

Myskväll med mamma och Alice igår och vi började på Mr P vid Götaplatsen, bredvid Toso. 


Man kan inte boka bord där men vi var ganska tidiga så vi fick bra plats. Började med varsin cocktail och jag och Alice tog en Mr P special Daiquiry. Så himla god med smak av ananas och ingefära. Smarrigt!

Sedan beställde vi in smårätter där vi dubblade vissa utav dem. 

Laxen, vårrullar, sotad biff och råbiff delade vi på. Råbiffen var min favvo!

Sedan tog vi in två underbara efterrätter. En vanilj och tonkaglass med krossade drömmar och chokladsås och marinerat päron. Sedan en mangosorbet med kokospannacotta, hallon och hallonmaräng. Ville slicka skålen efteråt!

Sen vandrade vi bort till Lisebergshallen och kollade på Jonas Gardell, 30 år på scen. 

Mamma fick det i julklapp av Alice och jag hakade på. Trevligt. Showen var bra...men ingenting går upp mot Johan Glans som vi såg i början av december. :)
Lite mer allvar i Jonas Gardell shower dock, mer politik, mer kring hur det var för homosexuella förr, vilket dock inte är så speciellt längesedan. Sevärd iallafall!


Ny bil!

Allmänt Permalink0

I torsdags så var jag ledig för att åka upp till Linköping och hämta hem min nya stora bil!


Så kul! Jag och Daniel tog min vita lilla bil upp och var där vid lunch, och där stod den och väntade på mig. Tjoho! Materiell lycka!

Så blank och ren och fin!

Skrev på alla papper som behövdes, språkade med försäljaren och fick en genomgång, som jag som vanligt lyssnar måttligt på. Är så koncentrerad på att säga jaha, mhm och humma på rätt ställen så jag liksom kopplar bort förståelsecentrat i hjärnan. Tur det finns handbok. 

Sen käkade vi lunch där och så susade jag iväg i mitt nya åk! Min bebis!

Lite svårare att parkera såklart, men jag får öva :)


Till top