sedergrenskan.blogg.se

Häxan

Allmänt Permalink0

Mellan varven är jag en riktig bokmal och jag fullkomligen älskar när man riktigt fastnar i en bra bok. Bästa!

 

Jag har beställt hem fyra pocketböcker som jag ska njuta av på semester på Sri Lanka, men jag fick även låna Häxan av Camilla Läckberg av Sophia som var vänliga nog att kunna avvara den ett tag.

 

Det är ju ingen pocket så den skulle jag aldrig orka ta med. Den är på över 600 sidor så den är mastig. Annars brukar jag lämna pocketböcker på hotellen man bor på så kanske någon annan svensk kan ta del utav dem.

 

Häxan var i alla fall väldigt bra. Handlar ju som vanligt om mord i Fjällbacka och har man läst tidigare böcker av henne så känner man igen karaktärerna och deras livsöden.

Dock tycker jag namnet är missvisande. Det är liksom två historier som vävs samman, en nutida och en historisk. Den historiska kunde man skippat. Den var liksom bra men jag tyckte ändå inte att den vävdes samman bra. Det kändes som en helt annan story och då kunde man istället skrivit en separat bok om den historiska delen, för den var väldigt spännande på sitt sätt.

 

Men boken borde inte ha handlat någonting om häxeri, borde inte ha hetat Häxan heller. Tycker kanske Läckberg tog på sig lite väl mycket för att kanske twista till det lite och få boken att stick ut från övriga böcker. 

 

Men väl värd att läsa!

(null)


Pangmiddag

Allmänt Permalink0

Fick hem finbesök idag för middag. Isabelle och lilla Liv kikade över och så åt vi en riktig pangmiddag.

 

Lite alkoholfritt bubbel först medan jag la sista handen vid maten som blev en saffransdoftande fisksoppa med lax, torsk och räkor. Denna soppa toppade jag sedan med aioli, färsk timjan och så hade jag surdegsbröd vid sidan om. Blev toppengott om jag får säga det själv och vi åt så vi blev proppmätta. Föråt oss helt enkelt lite…men ändå fanns det rum för efterrätt, såklart!

 

När Isabelle och Liv kom så tog jag nämligen precis ut en banankaka med choklad ur ugnen. Så den var ljummen när vi åt den..mmm…inte helt fel.

Har bakat min banankaka flera gånger på rad nu, men det är så himla god, och så himla enkel att göra. Det gillar man ju!

 

Lilla Liv är alltid så himla go och glad och så söt så man vill äta upp henne. Hon låg och jollrade på min ryamatta större delen av middagen innan hon ville vara med och fick sitta hos Isabelle i hennes knä. Sedan fick jag också gosa med den lilla damen i soffan och hon studsade omkring som en liten studsboll. En glad sådan. Det måste dock ha tröttat ut henne för Isabelle skickade sedan sms om att hon hade somnat på två röda i bilen.

 

Väldigt mysig kväll i alla fall och gött en vardagskväll. God lunch får jag också till jobbet imorn :)

 

Nu har jag plockat undan lite och ordningen är återställd. Så nu ska jag ha skärmtid innan sängen blir alldeles för lockande. Tv, ipad och telefon med instagram samtidigt. Det är avkoppling det!

  (null)


(null)


(null)Svettigt

Allmänt Permalink0
Efter en helg med mycket god mat i form av julbord på lördagen med efterföljande fika hos Daniels farmor, och sedan smörgåstårta och tårta i söndags efter att Daniels lilla brorson döptes, så kände jag att det var dags att röra på fläsket. 

Nu var jag ju visserligen ute på en lång skön promenad igår innan dopet och mellan skurarna (Yeey, jag klarade mig), men idag blev det spinning. Så jäkla jobbigt!

Vi var visst bara två personer som kom till passet så det blev mer PT pass där instruktören, som är den mest nitiska och intensiva utav alla, körde helt slut på oss två stackare. Phu, inte så lite svettig när det var klart. Låg framåtlutad över cykeln och flämtade. 

Skönt efteråt och skönt att ta en dusch och varva ner hemma. Lite middag, enkel sådan och sedan lite "skärmtid", hehe. 

Nu är det dags att avsluta måndagen och imorn får jag besök av Isabelle och lilla Liv. 

(null)

Till top