sedergrenskan.blogg.se

Gotland

Allmänt Permalink0

Från västkusten till östkusten. Idag styrde jag kosan mot Gotland och ska vara här tills på söndag. 


Vi är ett stort gäng i år med men från Göteborg är det bara jag, Bella och Emma. Flyget gick smidigt och bra och när vi kom fram så tog vi taxi till huset, inkvarterade oss och sen så hämtade Erika oss och så åkte vi till en relativt närliggande strand som heter Snäck. 

Där låg vi ett par timmar och snackade och drack Corona. Gott väder om än lite blåsigt. 

När det började kurra i magarna och dagen led mot kväll så promenerade vi bort till en restaurang och satte oss. Så himla trevlig!

Magiskt ställe vid vattnet, god italiensk mat och trevlig personal. Vi hade verkligen front row att se den vackra solnedgången. Himmelen var alldeles rosa. Kolossalt vackert!


Båtliv

Allmänt Permalink0

Vi åkte ut till båten och bryggseglade lite i söndags eftermiddag/ kväll. Åt lite middag i båten och hade tänkt att ge oss ut till en ö, men ångrade oss då det kom en skur. Istället så sov vi över och åkte ut på förmiddagen dagen efter istället. 


Det var varmt i luften men ganska molnigt. Jag intog platsen i fören och så brummade vi på. Ellös och Gullholmen och vidare ut till en klippa för att lägga till, käka lite lunch och slappa lite med en god bok. 

Men alltså, Gullholmen. Så fint! Nån dag måste jag bara ta mig dit och promenera lite och inte bara se det sjövägen. 

Well, på vägen tillbaka så blev jag lyrisk. En säl dök upp bredvid båten och jag tjöt att vi måste vända för att kolla mer. Älskar ju sånt. Tyvärr älskar inte sälar när man vänder en motorbåt och åker mot den. Så den stack. Men jag var nöjd ändå!


När vi sedan kom tillbaka till Daniels föräldrars hus så var vi vrålhungriga. Tur att jag köpte med mig pizza på vägen, den har aldrig smakat så gott! 

Finbesök på landet

Allmänt Permalink0

I lördags så kom Isabelle, Arvid och barnen på besök till landet! Så roligt!


Kändes så himla roligt att det dessutom var fint väder och det blev en så skön sommarkänsla. :)

De kom strax före lunch och jag hade förberett en köttfärspaj som jag värmde på och som åts med sallad. Eftersom det blir sjukt varmt uppe på landet då vinden inte kommer åt så var det ett måste att åka ner till havet och Hällebäck. 

Rätt gjort av oss, så himla skönt och vi satte oss på skäret där vi hade både gräs, klippa och lite vatten att plaska i för Nils. Att båtbryggan med alla fina båtar var i närheten tyckte ju Nils var toppen när han och jag sedan tog en sväng på bryggan och checkade läget. Kollade vilka färger båtarna hade, om de hade ratt och motor eller endast ett utav nämnda. Jag lärde honom att har man ingen motor så får man ro. 

Fikade lite bulle och kaffe gjorde vi också och lilla Liv låg på filten alldeles lugn och tyst och kollade runt. 

När vi sedan kom tillbaka upp till landet så fixade vi middag. Grillat kött och halloumi med en hemmagjord potatissallad med fetaost. Mums! Blev riktigt gott!

För att riktigt vräka på matkoman sen så gjorde vi även marängswiss. Barnsligt gott ju! Och somrigt!

Nils fick löpa i trädgården och vi visade honom svartvinbärsbuskarna där han fastnade. Han plockade och plockade. Ett bär i skålen och ett bär i munnen. Så roligt att han gillade det. Han plockade en hel deciliter och kom stolt som en tupp och visade oss. Självklart fick han ta med bären hem och så fick jag en bild när han åt dem hemma sen. Kändes så sommarlovsmysigt!

Annars så hann vi med att sola, ta en öl eller två, prata och slappa i hängmattan. En riktigt härlig sommardag på landet!


Till top