sedergrenskan.blogg.se

Finbesök på landet

Allmänt Permalink0

I lördags så kom Isabelle, Arvid och barnen på besök till landet! Så roligt!


Kändes så himla roligt att det dessutom var fint väder och det blev en så skön sommarkänsla. :)

De kom strax före lunch och jag hade förberett en köttfärspaj som jag värmde på och som åts med sallad. Eftersom det blir sjukt varmt uppe på landet då vinden inte kommer åt så var det ett måste att åka ner till havet och Hällebäck. 

Rätt gjort av oss, så himla skönt och vi satte oss på skäret där vi hade både gräs, klippa och lite vatten att plaska i för Nils. Att båtbryggan med alla fina båtar var i närheten tyckte ju Nils var toppen när han och jag sedan tog en sväng på bryggan och checkade läget. Kollade vilka färger båtarna hade, om de hade ratt och motor eller endast ett utav nämnda. Jag lärde honom att har man ingen motor så får man ro. 

Fikade lite bulle och kaffe gjorde vi också och lilla Liv låg på filten alldeles lugn och tyst och kollade runt. 

När vi sedan kom tillbaka upp till landet så fixade vi middag. Grillat kött och halloumi med en hemmagjord potatissallad med fetaost. Mums! Blev riktigt gott!

För att riktigt vräka på matkoman sen så gjorde vi även marängswiss. Barnsligt gott ju! Och somrigt!

Nils fick löpa i trädgården och vi visade honom svartvinbärsbuskarna där han fastnade. Han plockade och plockade. Ett bär i skålen och ett bär i munnen. Så roligt att han gillade det. Han plockade en hel deciliter och kom stolt som en tupp och visade oss. Självklart fick han ta med bären hem och så fick jag en bild när han åt dem hemma sen. Kändes så sommarlovsmysigt!

Annars så hann vi med att sola, ta en öl eller två, prata och slappa i hängmattan. En riktigt härlig sommardag på landet!


Till top