sedergrenskan.blogg.se

Linköping och Bergs slussar

Allmänt Permalink0
Utflykts dag!

Vi begav oss till Linköping idag och stannade först i centrum och kollade på domkyrkan (obs inte mitt val, har till och med gått ur svenska kyrkan liksom). Får ändå erkänna att kyrkan var fin men när vi gick in i något slags museum bredvid där kvinnan i kassan     begeistrat började prata om att kungen och drottningen har ett rum där stående och att det var den äldsta privatbostaden i Sverige med anor från 1100-talet, då var det dags att bryta upp och ägna oss åt "the real deal" och mitt huvudsakliga syfte med besöket. 


Nämligen crepes! Det skulle finnas ett väldigt bra café och creperi där och vi hittade det. Vi tog varsin matig crepe till lunch. Min med prosciutto, mozzarella, tomat och basilika och Daniels med kantareller, västerbottenost och Philadelphiasås. Båda väldigt goda och väldigt olika smak. Vi delade så man fick smaka båda-såklart. Skulle proppat i oss en efterrättsvariant om vi orkat men vi blev bom stopp supermätta. Men gott var det! Ammos café för den som vill härmas. 
(null)

Sedan kollade vi runt lite i stan innan vi styrde kosan mot Göta kanal och Bergs slussar som ligger utanför Linköping. Hade noll förväntningar men det var verkligen så himla fint! Kan tänka mig att det är ännu mer att se på sommaren när det faktiskt är fullt med båtar som slussar sig igenom kanalen. Nu var det mest fin omgivning och härligt väder. Tog en kaffe och glass i deras café och en promenad kring slussarna och bryggorna. Skulle gärna åka dit i sommar och ta en utav deras båtturer som ska gå genom slussarna. 
(null)

(null)


Blev iallafall trötta av vår utflykt och värmen så vi åkte hemåt, gjorde varma mackor till middag och så bakade jag chokladbollar. Det är ju chokladbollens dag! Kände absolut inte för någon delicato variant från affären så det fick bli hembakat. Godare och så har vi ju några tills imorgon också!
(null)
Till top